Testimonial arganolie Psoriant

Getest: zuivere arganolie van Zinli

Over arganolie heb je vast al eerder gehoord. Het wordt ook wel het “vloeibare goud van Marokko” genoemd en zou een waar wondermiddel zijn voor huid en haar.

Er worden heel wat heilzame eigenschappen aan toegedicht: een hydraterend, verzorgend, voedend, herstellend natuurproduct voor huid en haar. Het zou rimpels en littekens doen vervagen door zijn liftende werking, zwangerschapsstriemen helpen verdwijnen, broze nagels versterken, winterhanden en -voeten uit de wereld helpen en verzachtend werken voor eczeem en psoriasis. Deze werking is vooral toe te schrijven aan de vitamine E in deze olie.

Geen wonder dat het zo populair is en dankbaar werkelijk overal aan toegevoegd wordt om ons te overtuigen een verzorgingsproduct te kopen. Het is een natuurlijk product dat gemaakt wordt van de vruchten van de arganboom. De productie van de olie is heel arbeids­intensief omdat het kraken van de noten en het persen meestal nog handmatig gebeurt. De vruchten van één boom zijn goed voor ongeveer 0.7 liter olie. Dan begrijp je waarom deze olie zo duur is.

Het risico dat tussen het koren veel kaf verkocht wordt, is dus ook reëel, want het is gemakkelijk te mengen met goedkope olie. Als ik even op zoek ga op het internet vind ik prijzen die variëren van 13,5 tot 40 euro voor een flesje van 100 ml.

Mijn ervaring met arganolie voor psoriasis? De olie smeert heel zuinig uit: enkele druppels volstaan om bijvoorbeeld mijn onderbeen mee in te smeren. Ik heb minder jeuk en mijn huid voelt veel minder snel terug droog aan dan bij andere goede oliën of vette bodymilk. Ik testte het ook eens op mijn hoofdhuid en daar is het heel goed om de schilfers los te maken en de jeuk te verzachten. Maar hier is het moeilijk om zuinig aan te brengen en gaat een flesje van 15ml echt niet lang mee. Hiervoor heb ik een even goed resultaat met kokosolie, wat veel minder duur is.

Conclusie: een goed product op voorwaarde dat je goede kwaliteit koopt, waar je dan natuurlijk wel voor betaalt. Voor wat hoort wat zeker?