Gebruik van arganolie

Gebruik arganolie voor al je verzorging

Arganolie is geschikt voor al je verzorging: van huid, gelaat, haar tot nagels. Onze olie is geschikt voor jong, oud, man of vrouw en biedt in het bijzonder soelaas voor huidproblemen zoals eczeem, acne of psoriasis. Daarnaast is pure arganolie een van de weinige cosmeticaproducten die chemopatiënten veilig mogen gebruiken.

De hydraterende olie gomt rimpels zacht weg, maar herstelt ook littekens, zwangerschapsstriemen en andere vormen van beschadiging. Steeds meer mensen ontdekken de helende en voedende krachten van arganolie. Verder heeft de olie een zachte, nootachtige geur waarvan je heerlijk ontspant en wegdroomt.

Gezicht

Voor je dagelijkse gezichtsverzorging reinig je eerst het gezicht en dep je het droog. Vervolgens doe je enkele druppels van de arganolie op de vingertoppen en masseer je deze in het gezicht. Masseer de oogcontour en mond in cirkelvormige bewegingen van buiten naar binnen toe om korte metten te maken met die rimpels en donkere kringen. De huid absorbeert meteen de olie en na enkele dagen gebruik is er een aanzienlijk liftend effect.

Haar

Last van droog, beschadigd of futloos haar? Breng na het wassen van het haar enkele druppels van onze pure arganolie aan. Het herstelt je haar, laat het mooi glanzen en geeft het extra volume. Na het wassen breng je enkele druppels aan op het haar en masseer je de olie goed in. Naspoelen hoef niet.

Heeft je haar nood aan een intensievere verzorging? Breng het product rijkelijk aan op het haar, de hoofdhuid en haarpunten. Masseer het goed in en wikkel het vervolgens in een warme handdoek of T-shirt. Spoel na 20 minuten inwerken grondig na.

Handen en voeten

Handen en voeten worden regelmatig blootgesteld aan water en bacteriën. Daardoor drogen ze makkelijker uit en ontstaan er mogelijk velletjes aan de nagelriemen. Onze pure arganolie hydrateert je handen en voeten en laat je nagels weer glanzen. 

Daarnaast helpt de olie ook tegen winterhanden en -voeten dankzij het hoge vitamine E-gehalte en de ontstekingswerende eigenschappen. Verdeel enkele druppels over de handen en voeten en masseer deze goed in. Het verzacht de nagelriemen en bevordert de  nagelgroei.

Eczeem, psoriasis en andere huidproblemen

Aangezien de huid dagelijks in contact komt met de buitenwereld is een goede verzorging noodzakelijk. Vooral de huidtypes die last hebben van eczeem, rimpels, psoriasis, etc. hebben baat bij het gebruik van pure arganolie. Smeer je huid tweemaal per dag in met deze olie en je zal meteen opmerken dat de huidirritatie en de jeuk verminderen.

Dankzij de unieke samenstelling van onze arganolie blijft je huid soepel, veerkrachtig en gezond. Daarnaast is de olie geschikt voor alle huidtypes. Gebruik meer product bij droge of probleemzones zoals ellebogen, hielen en knieën om het helende effect te versterken. Bovendien kan het product ook gebruikt worden als badolie.

Baby / famillie

Door het gebrek aan irriterende stoffen is onze pure arganolie geschikt voor gevoelige baby- en kinderhuid. Smeer wondjes of droge huid zachtjes in met de olie om de huid te hydrateren.

We raden mannen en sporters aan om dagelijks onze arganolie op de huid aan te brengen zodat deze soepel en veerkrachtig blijft. Daarnaast kan de olie ook gebruikt worden na het scheren om de huid te hydrateren.